Heliportul de pe Spitalul Județean Suceava a fost finalizat și va deveni funcțional. Obiectivul a fost vizitat miercuri dimineață de președintele Consiliului Județean Suceava – Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ – Niculai Barbă și de administratorul public al județului – Irina Vasilciuc, împreună cu managerul spitalului – Alexandru Calancea.

Această investiție, de care vor beneficia cazurile de urgență, este realizată din bugetul Consiliului Județean Suceava, fiind un obiectiv pentru care Gheorghe Flutur a făcut numeroase demersuri, scrie Informațiata.

Gheorghe Flutur a explicat că heliportul de la Spitalul Județean Suceava a fost amenajat pe o suprafață de 1.222 metri pătrați și dispune de un sistem de balizaj modern.

 ”Intenția noastră este să conectăm Spitalul Județean Suceava și cu alte spitale din țară dar și cu punctele de urgență din județ sau din alte județe pentru că în parelel construim un punct aeromedical la Câmpulung Moldovenesc pe o suprafață de 5.000 de mp.

Acolo va fi un hangar și locul unde va fi garat un elicopter SMURD, care va rămâne în județul Suceava.

Complexitatea intervențiilor de aici de la Spitalul Județean Suceava îl face să fie un spital regional în ultima perioadă.

Mulți se adresează și din județele vecine și eu cred că această pistă pentru elicopter va face să fie și mai accesibil spitalul și dacă va fi cazul situațiile complicate de aici să plece mai departe la spitale și mai bine dotate din țară. Este o investiție de care era nevoie”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că heliportul mai are nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății pentru a deveni funcțional.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentPatru bărbați din Suceava și Șcheia au fost reținuți de polițiști pentru operațiuni ITP în fals
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET