S-au constituit echipe mixte de căutare, formate polițiști, jandarmi şi pompieri, care au răscolit ambele maluri ale râului Moldova, dar nu s-a reuşit identificarea bărbatului. Acesta este cunoscut cu afecțiuni psihice.

UP DATE:

Marți dimineață bărbatul a fost găsit fără suflare în albia râului Moldova.

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNAU 112 de o femeie din localitate, cu privire la faptul că soţul său, în vârstă de 28 ani, din aceeași localitate, s-a legat singur de mâini şi de picioare, după care s-a aruncat în râul Moldova, în aval de podul suspendat din Parcul Ariniş Gura Humorului, cu intenţia de a se sinucide.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, cei doi sunt căsătoriți din luna august 2019 şi locuiesc împreună la domiciliul părinţilor soţului, amândoi suferind de afecţiuni psihice. Ambii urmează tratament medical în acest sens.

În ultimele luni, cei doi soţi au avut trei tentative de suicid, doar intervenţia familiei făcând ca gestul lor să nu fie dus la îndeplinire. În urmă cu circa o lună în urmă aceștia au fost și internaţi din acest motiv, la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, unde au rămas sub tratament timp de o săptămână.

Duminică după-amiază, cei doi soţi au plecat să se plimbe în Parcul Ariniş Gura Humorului, dar la plecare, bărbatul a luat la el mai multe pliculeţe cu un medicament folosit în tratarea epilepsiei.

În timp ce treceau puntea suspendată de peste râul Moldova, bărbatul a înghiţit medicamentul din pliculeţe, după care a schimbat brusc direcţia de mers şi a luat-o prin pădure, spre marginea albiei râului. Deşi soţia sa l-a întrebat de ce face acest lucru, el a refuzat să răspundă, dar ajuns pe malul râului Moldova, în aval de puntea suspendată, la aproximativ 500-700 m de aceasta, și-a legat cu un şiret de încălţăminte, o mână şi un picior şi a intrat în apă, spunându-i soţiei că doreşte să se sinucidă.

Aceasta a încercat să-l împiedice, l-a tras afară din râu, dar el şi-a continuat intenţia suicidală şi şi-a introdus capul în apă, îndreptându-se spre partea de râu mai adâncă.

Soţia sa l-a pierdut la un moment dat din vedere, dar crezând că acesta a reuşit să iasă din apă, pe celălalt mal, s-a dus acasă să-l caute.

În momentul în care a realizat că bărbatul nu s-a mai întors la domiciliu, şi-a luat telefonul ce-l lăsase acasă la încărcat şi a apelat SNUAU 112, pentru a sesiza cele întâmplate.

După sesizare, s-au constituit echipe mixte de căutare, compuse din lucrători de poliţie, jandarmi şi pompieri, care au răscolit ambele maluri ale râului Moldova, dar nu s-a reuşit identificarea celui în cauză.

La lăsarea întunericului, activităţile de căutare au fost sistate, urmând a fi continuate luni, la lumina zilei.

Marți dimineață, s-au constituit echipe mixte compuse din șase poliţiști, patru jandarmi şi doi lucrători IGSU, care au scotocit ambele maluri ale răului Moldova, în aval de puntea suspendată din Parcul Ariniş. În jurul orei 11.00, trupul bărbatului a fost identificat în albia râului.

Acesta se afla în mijlocul albiei, pe un grind de pietriş, la aproximativ 1-15,5 Km de locul în care bărbatul a intrat cu o zi înainte.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la IGSU Gura Humorului- echipă SMURD, care l-a scos din râu şi a declarat decesul acestuia.