Polițiștii suceveni au confiscat 200 de baxuri cu materiale pirotehnice. O societate comercială din județul Timiș a fost amendată cu 20.000 lei.

Un echipaj de poliție a oprit pentru control la intersecția DN 17 cu DJ 177A din localitatea Frasin, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din județul Timiș, care transporta materiale pirotehnice.

Conducătorul auto a declarat faptul că transportă 200 de baxuri cu materiale pirotehnice de la sediul societății din județul Timiș pe raza județelor Suceava, Botoșani și Iași, fără însă a prezenta alte documente de proveniență pentru transportul materialelor pirotehnice, respectiv locul de distribuție al acestora.

Societatea comercială din județul Timiș, pentru care lucra bărbatul, a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 20.000 lei și materialele pirotehnice din autoutilitară au fost confiscate.

Ulterior, la sediul poliției s-a prezentat administratorul firmei însoțit de un bărbat, care s-a recomandat a fi avocatul societății. După mai multe discuții purtate cu oamenii legii, cei doi au părăsit sediul unității de poliție și au abandonat și autoutilitara.

„Cercetările continuă pentru verificarea modului de respectare a normelor legale în ceea ce privește transportul, manipularea și comercializarea materialelor pirotehnice. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin  structura specializată  Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, organizează acţiuni zilnice de control în vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici  dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise. Conform art. 37 din Legea 126/1995 republicata, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentBotoșăneanca Mihaela Mihai Popa rămâne șefă la DNA Suceava
Articolul următorVIDEO Scandal la Aeroport! Jandarmii, chemați să calmeze pasagerii nemulțumiți de anularea zborurilor