FOTO Școala de Jandarmi Fălticeni a celebrat zece ani de la înființare

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a sărbătorit, vineri, împlinirea a zece ani de la înființare.

Vineri, la zece ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, colonelul dr. Ilie Nuţu a lansat cartea „Istoria Regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni”. Acest regiment condus de generalul Constantin Neculcea a intrat în Bucovina dinspre Fălticeni pe 6 noiembrie 1918.

La eveniment au fost prezenţi prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță, inspectorul șef al ISU Suceava, col. Costică Ghiață, prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Suceava col. Iacob Iulian, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, și reprezentanți ai primăriilor comunelor limitrofe municipiului Fălticeni.

Corul „Glasul Bucovinei” condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin a încântat invitații cu un microrecital de cântece patriotice. A urmat alocuțiunea domnului comandant colonel Ionel Postelnicu și alocutiunile invitaților.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție de artă plastică duoscopică, a pictorului Gabriel Todica.

Articolul precedentUn bărbat din județul Mehedinți a fost reținut după ce a fost prins de polițiștii suceveni cu țigări de contrabandă
Articolul următorBătrână decedată după ce a fost lovită de o mașină, la Dumbrăveni