Peste 500 de copii și 300 de părinți au fost învățați reguli rutiere în cadrul unor acțiuni desfășurate în parcările magazinelor din Suceava.

Cursuri de educație rutieră au avut loc sâmbătă în parcările magazinelor din Suceava. Peste 500 de copii și aproape 300 de părinți au participat la activități. Ei au învățat principalele reguli rutiere pe care să le respecte în viața de zi cu zi.

Acțiunea a făcut parte din cea de a cincea ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”. Au participat copii cu vârste între 4 și 10 ani. Activitățile au avut loc în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl. La nivelul judeţului au fost organizate activităţi în Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

20 de poliţişti au participat la evenimente şi au organizat activităţi interactive cu copiii. Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație. În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație. Toți copiii participanți au primit cărți de educație rutieră, orare școlare, brățări fosforescente și dulciuri.

Articolul precedentMașină de poliție, implicată într-un accident rutier pe raza localității Satu Mare FOTO
Articolul următorUn bărbat din Horodnic de Sus a fost găsit mort în albia unui părâu