Urmărire ca-n filme, duminică după-amiază, pe străzile orașului Suceava. Aflat în permisie acasă, Marian Țabrea, elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca, se plimba cu o mașină împreună cu alți prieteni. În cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, tânărul a observat o persoană în vârstă care alerga și striga după un individ care avea în mâini o borsetă.

Viitorul polițist își dă seama că bătrânul tocmai a fost victima unei tâlhării, oprește mașina, coboară și pornește în urmărirea agresorului. Între timp, prietenii lui au sunat la 112.

După o urmărire de câteva sute de metri, elevul-polițist l-a ajuns și l-a imobilizat pe suspect. Borseta a fost recuperată de proprietar, iar suspectul a fost predat polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

„Ai tot respectul meu, Marian, și sunt convins că și al colegilor din toată țara, precum și al societății civile. De oameni ca tine este nevoie pentru schimbarea imaginii Poliției Române, acestea sunt unele dintre momentele care mă fac să fiu mândru că sunt polițist”, i-a transmis Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS.

Articolul precedentVIDEO Cleopatra Căbuz și Constantin Mândrișteanu, cetățeni de onoare ai Sucevei
Articolul următorSfârșit tragic pentru o adolescentă de 14 ani din Dornești. A murit înecată în apele râului Suceava