FOTO Elevii Școlii de Jandarmi Fălticeni l-au omagiat pe voievodul Ștefan cel mare

Elevii Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni l-au omagiat pe voievodul Ștefan cel Mare în Cetatea de Scaun a Sucevei și la Mănăstirea Putna.

Marți, 2 iulie, cadre militare și elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au cinstit memoria voievodului Ștefan cel Mare în Cetatea de Scaun a Sucevei și la mănăstirea Putna, „Ierusalimul Neamului Românesc”. Astfel, în Paraclisul Cetății de Scaun a Sucevei, acolo unde genunchii marelui domnitor s-au așezat de multe ori pentru rugăciune, a fost săvârșită slujbă de pomenire, de către preotul militar al școlii, pentru eroii căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea și reîntregirea Neamului Românesc și pentru vitejii oșteni care au apărat în decursul timpului vestita Cetate a Sucevei.

În continuare, între zidurile cetății au răsunat, din vocile tinerilor elevi jandarmi, care formează Corul ”Glasul Bucovinei” al școlii militare din Fălticeni, cântece patriotice și ostășești.

La mănăstirea Putna unde, pe tot parcursul zilei, mormântul Sfântului a fost străjuit de elevi jandarmi ai școlii, Corul „Glasul Bucovinei” a încheiat programul artistic de cântece patriotice, care s-a desfășurat după oficierea Sfintei Liturghii. Ultimul cântec,  „Când a fost să moară Ștefan”, a fost cântat împreună cu toți cei prezenți în incinta mănăstirii.

Articolul precedentUn adolescent a furat mașina tatălui său și a plecat la plimbare
Articolul următorTragedie. Un copil de nouă ani din Sf. Ilie a murit înecat în piscina casei