Garda Forestieră Suceava a efectuat în cursul zilei de joi mai multe controale privind circulația materialului lemnos pe drumurile publice și forestiere din județele Suceava și Neamț. 

Astfel, pe DN 15 C, pe raza localității Boroaia, a fost identificat un transport de material lemnos. Conform documentelor prezentate de către șofer au fost emise două avize de însoțire a materialului lemnos pentru ansamblul de vehicule identificat în trafic. Cantitatea totală înscrisă pe cele două avize de însoțire era de 40,71 mc buștean rășinoase.În urma verificărilor întreprinse s-a stabilit faptul că, proprietarul materialului lemnos a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii s-a constatat că s-a transportat ilegal 46,90 mc buștean rășinoase. Astfel, materialul lemnos în valoare de  15.617 lei a fost confiscat și predat în custodie, iar transportatorul e fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 lei.

În această cauză Garda Forestieră Suceava face verificări atât la beneficiarul materialului lemnos cât și la operatorul economic, în scopul identificării provenienței materialului lemnos transportat ilegal.

Tot joi, o patrula mixtă formată din lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Postului de Poliție Boroaia, în jurul orelor 18.00, a oprit în trafic pe raza localității Dumbrăveni, comuna Râșca, un transport de material lemnos. Șoferul mijlocului de transport a prezentat ca document de proveniență și transport un aviz de însoțire emis la data de 20 septembrie, ora 08.35. Cantitatea totală înscrisă pe avizul de însoțire era de 5 mc lemn de foc foioase. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că, deținătorul materialului lemnos a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii a rezultat un volum de 3,96 mc, cantitate ce nu coincide cu cea înscrisă în documentul prezentat ca justificare de către șoferul mașinii. Materialul lemnos în valoare de 546 lei a fost confiscat și predat în custodie, iar transportatorul e fost sancționat contravențional.

Articolul precedentPreședintele PSD Suceava nu participă la CEx-ul de la București
Articolul următorPSD Suceava a anunțat că îl susține pe Liviu Dragea în conflictul din partid