Aproape 15.000 pachete cu țigări abandonate, după ce polițiștii de frontieră au tras trei focuri de armă.

Marți, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun. Șoferul mașinii, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Bărbatul a reușit să fugă de polițiști și a fugit în pădure.

În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu țigări.

 

 

 

 

De asemenea, marți, în jurul orei 15.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au oprit în trafic pentru control, pe pe raza localităţii Bălcăuţi, un autoturism marca Audi înmatriculat în Polonia, în care se aflau trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Cei trei bărbați au fost transportați la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.În autoturism au fost descoperite aproape 3.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 6.500 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră.

Articolul precedentO femeie a ajuns la spital după ce a fost bătută de soț
Articolul următorȘtefan Mandachi: Fix două luni au trecut din 15 martie, șîeu văd fix zero kilometri de autostradă în Moldova…VIDEO