La data de 19.12.2021, in jurul orei 21:15 un bărbat de 29 de ani din comuna Preutești a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl său în vârstă de 54 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice se manifestă agresiv la adresa sa și a soției sale.

Patrula de poliție s-a deplasat operativ la adresa indicată, polițiștii fiind întâmpinați ostentativ de către barbatul de 54 de ani cu un cuțit în mână. I s-a solicitat bărbatului să arunce cuțitul însă acesta nu s-a conformat și s-a îndreptat amenințător spre polițiști. A fost executata somația legală și un foc de avertisment în plan vertical, după care, întrucât agresorul se îndreapta către polițiști s-au executat focuri de armă asupra sa, fiind rănit în zona unui membru inferior.

În dinamică acțiunii un proiectil a ricoșat și în direcția bărbatului de 29 de ani, atingandu-l superficial în zona omoplatului.

Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fara ca aceștia să prezinte leziuni care să le pună viața în pericol.

În urma intervenției agresorul a fost imobilizat și dezarmat de cuțit.

Activitățile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cât și cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

De asemenea, sub coordonarea unității de parchet se efectuează și cercetări din oficiu si sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și asigurării cadrului procedural legal al utilizarii armamentului din dotare.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentFacturile pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații se pot depune la filialele ANIF
Articolul următorComercianții de fructe și legume, amendați!