Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică(DSP) Suceava informează ca la Gradinița cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni evoluează un focar de meningită acută virală.

Până în prezent au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnavire la copiii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A și D. În momentul de fața cei trei minori sunt internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava și se află sub tratament.

„Dat fiind potențialul mare de contagiozitate al acestei afecțiuni, gradul mare de aglomerație al acestei unități de învățământ, aprovizionarea deficitară cu substanțe dezinfectante, am propus Inspectoratului Școlar Județean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unității de învățământ începând cu data de 24 octombrie, pe perioada necesară efectuarii operațiunilor de dezinfecție a întregii unități preșcolare”, a precizat Cătălina Zorescu, director executiv DSP Suceava.

Potrivit reprezentanților DPS Suceva, dezinfecția va fi făcută cu firme specializate, cu substanțe eficiente si autorizate de Ministerul Sănătății, sub supravegherea personalului medical din unitate.

„Am solicitat de asemenea să fie informați toți părinții despre situația existentă și despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariției unor simptome de boală”, a completat Cătălina Zorescu.

Articolul precedentArtificii, lasere și lumini, de Centenarul Unirii Bucovinei cu Regatul Român
Articolul următor„Noapte bună, tăticule!”, o nouă premieră la Teatrul „Matei Vișniec”