Dacă nu ai un partener, asta nu înseamnă că viața ta este rea. Mulți oameni cred că cei singuri sunt nefericiți și că doar o relație aduce satisfacție. Ei bine, studiile vin să dea peste cap multe dintre aceste prejudecăți care, chiar dacă la un moment au avut o bază reală, mai ales pentru femei. Iar omul care este fericit și singur este considerat fie nu foarte sănătos, fie mincinos

Sociologul Bella de Paulo a reținut 4 stereotipuri care îi fac pe oameni să se teamă de singurătate. „Aceste stereotipuri nu au nimic de-a face cu noi. Ne place ca în viața noastră să fim singuri și vrem să decidem singuri de cât timp avem nevoie pentru comunicare”, de Paulo.

1. Persoanele singure nu au o viață personală

Multora li se pare că acestea visează în continuu să-și cunoască sufletul pereche. Dar, conform studiilor sociologice, persoanele singure se tem de p astfel de relație, mai ales dacă au fost implicate într-o relație de lungă durată, potrivit revistasufletului.net

În mod interesant, femeile divorțate și-au exprimat o dorință mai mică de a se recăsători decât bărbații. Chiar și în cazul acestora, cei care au prieteni buni și familie sunt mai puțin interesați să-și refacă viața, cum se spune.

2. Suferă de singurătate

Un studiu realizat în SUA, în timpul căruia oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți pe parcursul a 8 ani. Cei care au fost singuri și apoi s-au căsătorit au simțit o mare bucurie în primul an de la nuntă, dar apoi majoritatea s-au simțit la fel ca înainte de căsătorie. Acest lucru se aplica numai acelor persoane care nu urmau să divorțeze.

Dar cei ale căror așteptări de la căsătorie nu au fost împlinite, s-au simțit foarte nefericiți. Abia după divorț și câștigarea libertății, sau așa-zisa singurătate, s-au simțit bine din nou.

3. Au multe probleme de sănătate

Dintre cei care nu s-au căsătorit niciodată și trăiesc fără partener, 81,6% și-au considerat sănătatea excelentă sau bună. Cam aceeași cifră este și pentru persoanele căsătorite. Deci, căsătoria nu are niciun efect asupra sănătății și speranței de viață.

4. Singuraticii sunt egoiști

Pe fondul acestui stereotip, oamenii căsătoriți se imaginează ca fiind prieteni de încredere, rude atente și angajați responsabili. Dar studiile arată că persoanele singure își tratează întotdeauna mai bine părinții și comunică mai strâns cu frații lor.

Ideea care se desprinde în urma studiului este că nefericirea singurătății este o stare de spirit și depinde de noi, dar și de relațiile pe care le avem cu cei din jur, de a o gestiona.

Articolul precedentConsumul de băuturi dulci are legătură cu căderea părului la bărbați
Articolul următorCe animal ti s-ar potrivi, în funcție de zodie. Atenție la reptile