Proiect inedit în municipiul Fălticeni pentru impulsionarea colectării selective a deșeurilor. Astfel, fălticenenii care vin la primărie cu 20 de pet-uri sau doze de aluminiu vor primi un copăcel tuia.

Primăria și Consiliul Local Fălticeni organizează programul “Vino cu 20 de pet-uri / doze de aluminiu și poți planta un copăcel de tuia în fața casei, în fața blocului, în fața școlii . . . în municipiul Fălticeni”.

Primăria Fălticeni va pune la dispoziția fălticenenilor, în prima etapă, 1.000 de puieți de tuia, care vor fi achiziționați în perioada 15 februarie – 30 martie 2020.

În schimbul a 20 de pet-uri sau doze de aluminiu (aduse curate și comprimate), fiecare persoană va primi un puiet de tuia. O persoană poate primi maxim trei puieți.

„Persoanele care fac dovada că sunt locuitori ai municipiului Fălticeni (prin prezentarea actului de identitate) se pot înscrie în program pe data de 21 martie, la sediul Primăriei Fălticeni. Ulterior, până pe data de 30 martie, cei care vor primi puieții trebuie să facă dovada plantării acestora (pe domeniul proprietate privată sau pe domeniul public și privat al Municipiului Fălticeni), prin realizarea și transmiterea către Primăria Fălticeni a unei fotografii cu copăcelul plantat”, a precizat primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

Programul va fi suplimentat cu încă 1000 de puieți, dacă stocul inițial va fi epuizat pe data de 21 martie.