Expoziția „Bucovina, mănăstirile trăiesc”, la Muzeul Național Liechtenstein

Expoziția de fotografie „Bucovina, mănăstirile trăiesc”, semnată de fotograful german Oliver Mark, a fost vernisată la Muzeul Național Liechtenstein.

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii „Bucovina, mănăstirile trăiesc”, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark. Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechtenstein.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența ambasadorului României în Elveția, Vlad Vasiliu, a directorului Muzeului Național Liechenstein, Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și nu în ultimul rând a autorului Oliver Mark.

Colaborarea cu Oliver Mark a început în 2017 cu expoziția de fotografie Beruehmtheiten- Celebrități, deschisă la Muzeul de Istorie. Ca urmare a acestei colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat „Viața monahală din Bucovina”, la mănăstirea Moldovița și la Schitul de călugări Rarău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezintă publicului european specificitatea, dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina. Expoziția care cuprinde 30 de fotografii este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark în perioada cât a stat la cele două mănăstiri. Expoziția va sta în Liechtenstein până pe 2 iunie 2019. Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie 2019.

Articolul precedentAccident în Câmpulung Moldovenesc. Un camion a rupt un parapet metalic, un stâlp din beton și un semn de circulație FOTO
Articolul următorConcurs de Procese Simulate pe Drept Administrativ, organizat de studenții USV