DSP Suceava a controlat 71 de restaurante și a aplicat 14 amenzi

DSP Suceava

Inspectorii DSP Suceava au controlat, în decembrie, 71 de restaurante, dar au făcut și alte 443 de controale la obiective din categoria aliment și non-aliment.

În luna decembrie Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat pentru neconformitățile constatate 14 amenzi, în valoare totală de 22.600 lei. În perioada sărbătorilor, au fost verificate 71 de restaurante şi pensiuni turistice cu restaurant. Printre deficiențele constatate se numără nerespectarea prevederilor legale în vigoare privind modul de efectuare a examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, lipsa graficului de temperatură pentru spaţiile de depozitare a produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Au fost aplicate cinci amenzi în valoare totală de 8.000 lei.

În paralel, au mai avut loc 443 de controale care au vizat obiective din categoria aliment și nonaliment.

În categoria nonaliment au fost verificate o sursă locală proprie de alimentare cu apă potabilă; 10 unităţi de cazare hotelieră, 31 pensiuni turistice; patru zone de locuit; o secţie de producţie industrială; 18 unităţi de desfacere produse cosmetice; două unităţi de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură; 97 utilizatori profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, de turism, cabinete de înfrumuseţare; șase cabinete de medicină de familie; cinci cabinete medicale ambulatorii; 19 cabinete de medicină dentară; un laborator de analize medicale; un laborator de radiologie dentară; un dispensar T.B.C. Au fost aplicate două amenzi de 6.000 de lei.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat 194 controale la: un producător primar; trei producători şi ambalatori; un distribuitor şi transportator; 103 retaileri; 84 unităţi din sectorul serviciilor alimentare; doi producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Au fost aplicae șapte amenzi în valoare totală de 8.600 lei pentru lipsa examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat, lipsa graficului pentru înregistrarea temperaturii zilnice de funcţionare din spaţiile frigorifice destinate păstrării produselor alimentare; depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare utilizate ca materie primă în unitatea de alimentaţie publică.

Articolul precedentComisarul șef Adrian Buga, singurul candidat la concursul pentru șefia IPJ Suceava
Articolul următorUn tânăr s-a răsturnat cu mașina din cauza vitezei FOTO