Un drum comunal din centrul localității Bălcăuți, județul Suceava, care face legătura între drumul european 85 și drumul județean 209D, de la Siret la Dărmănești, a fost blocat joi dimineață timp de jumătate de oră, relatează Monitorul de Suceava.

Sătenii spun că situația durează de circa patru luni și au ajuns să stea cu copiii acasă pentru a nu fi loviți de tirurile care circulă cu viteză.

În plus, oamenii spun că drumul comunal care este tranzitat de aceste mașini de mare tonaj s-a deteriorat în mai multe locuri.

”Ne-am săturat de această situație, care se repetă zi de zi, indiferent dacă e zi sau noapte, duminică sau zi de sărbătoare. Se strică drumurile, nu mai suntem în siguranță. Aici, în centru, este și școală și biserică, iar cei cu tirurile circulă cu viteză foarte mare. Erau montate indicatoare prin care tonajul maxim era de 7,5 tone. Au dispărut și pe aici e ca pe bulevard”, relatează sătenii.

Nemulțumiții au mai precizat că au făcut mai multe sesizări la Primăria Bălcăuți, Consiliul Județean și Prefectura Suceava, prin care au înștiințat despre ce este vorba, dar nimeni nu a luat nici o măsură.

Contactat telefonic prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că va lua legătura cu Poliția Rutieră și cu reprezentanții Direcției de Drumuri pentru a găsi o soluție la problemele ridicate de oamenii din Bălcăuți.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentMăsuri întreprinse de către polițiștii de frontieră suceveni în acest sfârșit de săptămână
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – „Căutați să se facă voia lui Dumnezeu și toate vor merge bine!”