Doi bărbați, unul din Rădăuți și celălalt din Gura Humorului, au fost reținuți pentru contrabandă de țigări.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au fost puse în aplicare, miercuri dimineață, șapte mandate de percheziție domiciliară, având ca forțe de sprijin lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Urmare a perchezițiilor desfășurate, care au vizat domiciliile și locațiile folosite ca spații de depozitare de către mai multe persoane implicate în contrabanda cu țigarete de proveniență extracomunitară și care alimentau piața neagră din municipiul Suceava și nu numai, au fost descoperite și indisponibilizate 3.060 bucăți de țigarete, trei telefoane mobile, șase cartele telefonice și suma de 10.000 lei.

La finalul perchezițiilor, au fost aduse patru persoane la sediul Poliției pentru audieri. Astfel, s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 41 ani, din municipiul Rădăuți și un bărbat de 62 ani, din orașul Gura Humorului, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, urmând ca în cursul zilei de joi cei doi bărbați să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.