Doi bărbați, în vârstă de 22 și respectiv 35 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost internați la spital după ce s-au ars accidental cu acid sulfuric.

Accidentul a avut loc într-un service auto de pe raza orașului Câmpulung Moldovenesc, pe care bărbatul de 35 de ani îl deține.

Marți după-amiază, administratorul firmei împreună cu un angajat curățau instalația de încălzire de la un autoturism, care se afla în service pentru reparații.

La un moment dat, cei doi au pus în instalația de încălzire o substanță de curățare, care avea în compoziție acid sulfuric. Aceștia au introdus aer cu ajutorul unui compresor cu furtun, moment în care substanța a ieșit din instalație și i-a stropit pe amândoi la nivelul ochilor și feței.

Victimele s-au deplasat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde au fost diagnosticate cu „arsură chimică facială și oculară bilaterală cu substanță chimică – acid sulfuric”. Cei doi bărbați au rămas internați în unitatea medicală.

În acest caz au fost sesizați polițiștii dar și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. Oamenii legii fac cercetări în cauză privind infracțiunile de „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „vătămare corporală din culpă”.

Articolul precedentLocuință cuprinsă de flăcări din cauza unui jar căzut din sobă
Articolul următorUrmărire în trafic după un șofer de 73 de ani