Doar 1.932 de candidați pe cele 3.140 de locuri oferite la admiterea la USV

1.932 de candidați s-au înscris la admiterea organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” pentru cele 3.140 de locuri scoase la concurs.

Înscrierile la admiterea la USV s-au încheiat deja pentru candidații cetățeni români. Pe de altă parte, până pe 25 iulie se pot înscrie candidați români de pretutindeni și cetățeni străini.

În această sesiune de admitere, la USV s-au înscris 1.932 de candidați cetățeni români pentru programele de licență. 806 persoane s-au înscris pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 590 de dosare de înscriere transmise de români de pretutindeni și cetățeni străini. Alte 595 de solicitări sunt în lucru.

Programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 3.379 de opțiuni. USV a scos la concurs 1.170 de locuri bugetate și 1.970 de locuri cu taxă.

La masterat s-au cumulat 1.450 de opțiuni pentru 595 de locuri bugetate și 940 de locuri cu taxă.

Înmatriculările încep luni, 23 iulie, și se vor derula până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în septembrie.

Articolul precedentProfesor universitar sucevean premiat de Asociația de Literatură Generală și Comparată
Articolul următorFOTO Absolvenții școlii de jandarmi Fălticeni și-au primit gradele militare