Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Suceava și un director din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au fost trimiși în judecată de DNA Suceava pentru luare de mită. Cei doi au ar fi primit mită suma de 3.000 de lei de la un gaterist.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui D.G, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Totodată, a fost trimis în judecată în stare de liberbate D.A, la data faptei șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcției de Control a Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În același dosar au fost trimiși în judecată doi administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în data de 25 ianuarie 2016, D.G., în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ar fi anunțat reprezentanții unei societăți comerciale (inculpați în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 m3), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, D.G. și D. A. ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziția organului de urmărire penală de către cei doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentVasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, propus ministru al Sănătății
Articolul următorUn biciclist de 52 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost lovit de un autoturism