De la începutul lunii iulie, compania Wizz Air va opera zboruri pe ruta Suceava – Viena și retur.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care își pune speranța că această cursă va aduce în județul Suceava turiști dar și oameni de afaceri.

Începând cu data de 3 iulie vor fi operate două zboruri săptămânale, în zilele de luni și vineri, cu plecare de la ora 18:50 de la Viena și aterizare la ora 21:20 la Suceava și plecare de la Suceava de la ora 21:55 și aterizare la Viena la ora 22:30.

Zborurile vor fi operate cu avioane Airbus 321 cu 230 de locuri.

„Noutate și o bucurie mare pentru suceveni, pentru zona noastră. Viena este un aeroport cu foarte multe conexiuni internaționale și eu cred că este o deschidere foarte importantă. Îmi exprim speranța că vor veni cu această cursă și turiști, dar și oameni de afaceri. . . Noi cu cei de la Wizz Air în patru ani am avut o colaborare foarte bună și circa 900.000 de pasageri au fost transportați din sau spre Suceava, în mai multe direcții. A șasea direcție externă o deschidem acum. Este rodul acțiunilor de promovare a județului Suceava și a Bucovinei. Vă amintesc de întâlnirile de anul trecut pe care le-am avut cu o delegație la Graz și de demersrurile făcute de noi pentru a deschide noi curse”, a declarat Gheorghe Flutur.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că a depus vineri, 17 ianuarie, la Ministerul Dezvoltării dosarul de autorizare a parcului industrial Bucovina 1, pe 14 hectare, în apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.