Defilare militară de Ziua Pompierilor, vineri, la Suceava

Subunitățile de pompieri din județul Suceava vor avea porțile deschise, iar la unitatea din Suceava va avea loc o defilare militară, vineri, de Ziua Pompierilor.

Ziua Pompierilor din România va fi celebrată vineri, 13 septembrie, la 171 de ani de la bătălia Dealul Spirii. Vineri, începând cu ora 9.00, sediile subunităților de intervenție din județ își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activităţile, rolul şi principalele atribuţii ale structurilor de intervenție. De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Tot vineri, de la ora 11.00, va avea loc un ceremonial religios la statuia „Pompierul”, din fața Bisericii Militare din Suceava, se vor ține alocuțiuni, iar la final Detașamentul de onoare va defila prin fața participanților.