De la începutul anului, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 40 de accidente cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo soldate cu două persoane decedate și șapte persoane rănite grav.

Potrivit polițiștilor, în majoritatea cazurilor, vina pentru producerea accidentelor a aparținut căruțașilor care nu au respectat regulile de circulație, au folosit segmente de drum cu accesul interzis pentru căruțe sau au circulat fără semnalizarea corespunzătoare a acestora.

În acest context, în perioada 12 – 13 octombrie, Secția de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, împreună cu Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o acţiune pe raza comunelor Păltinoasa, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Drăgoiești și Berchișești.

 

 

 

 

 

 

În cadrul acțiunilor au fost identificate peste 80 de căruțe, conducătorii atelajelor fiind instruiți cu privire la circulația pe drumurile publice. Au fost montate 30 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite 52 de veste reflectorizante dar şi materiale de informare cu conţinut educativ.

 

 

 

 

 

 

„Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.