Cartofii prăjiți sunt preferați de foarte mulți, îndeosebi de copii, care i-ar mânca zilnic. Doar că, din păcate, consumați foarte des, nu ne fac bine sănătății.

Medicii recomandă să-i consumăm cât mai rar. Cei care consumă zilnic cartofi prăjiți pot avea mare probleme.

Cartofii conțin carbohidrați complecși, care îți vor îngreuna digestia. Astfel, dacă îi vei consuma des, te vei îngrășa cu siguranță. Consumul de cartofi crește riscul de obezitatea și îți îngreunează metabolismul. Mai mult, vei avea mai puțină energie.

Vei fi mai predispus la boli precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. Cei care consumă cartofi frecvent pot face diabet de tip 2. Cartofii duc la creșterea colesterolului.

Cum poți să faci și să mănânci cartofi prăjiți mai sănătoși?

  • Faceți cartofi prăjiți la cuptor: fâșii cu puțină sare și ulei de măsline.
  • Serviți cartofii prăjiți cu o salată și o proteină neprăjită precum: piept de pui sau carne slabă.
  • Tăiați cartofii în fâșii mari, astfel încât să fie absorbit mai puțin ulei în fiecare unitate.
  • Cartofii prăjiți ambalați sunt prăjiți, așa că îi coaceți și nu adăugați ulei.
  • Evitați sosurile sau alegeți sosuri sărace în grăsimi și zahăr. De exemplu, maioneză cu 5% grăsime sau ketchup fără zahăr și mănâncă mai mulți cartofi prăjiți decât sos.

 

Articolul precedentChina a prezentat prototipul unui „robot” din galiu, care are capacitatea de a trece din stare solidă în stare lichidă
Articolul următorAtac terorist într-o sinagogă din Israel. Cel puțin 7 persoane au murit. Atacatorul, lichidat de forțele de ordine