17 cursanți ai Lectoratului de limbă română al USV din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovych” din Cernăuți (UNYF), însoțiți de lector, Gina Puică, au participat, în perioada 3-6 decembrie, la aplicația practică „România: oameni, natură, istorie”.

Cursanții cernăuțeni participanți, studenți și cadre didactice universitare cu profiluri foarte diverse, începători și avansați în studiul limbii și culturii române, au avut ocazia să descopere, în trecere sau pe îndelete, localitățile Sighișoara, Brașov, Poiana Brașov, Sinaia, Vatra Dornei, Suceava, spații naturale și culturale deosebite, printre care Castelul Peleș (Sinaia) sau Șcheii Brașovului, cu prima școală românească.

Vizitele ghidate la care au participat au fost completate de o sesiune itinerantă de comunicări interdisciplinare despre România, susținute de câțiva dintre participanții la aplicație, întru folosul tuturor. Prezentările au fost susținute de studenții Vitalii Murafa și Kristina Nikolenko (despre figura istorică a lui Vlad Țepeș și diversele sale reprezentări) și Sofia Lytva (despre Munții Făgăraș), precum și de cadrele didactice Daria Kholiavchuk (despre Munții Carpați), Yarina Vyshpynska (despre Ciprian Porumbescu) și Inessa Krasnokutska (despre orașul Suceava).

 

 

 

 

 

Aplicația practică „România: oameni, natură, istorie”, creată pentru cursanții Lectoratului de limbă română de la Cernăuți în februarie 2016 și ajunsă la a cincea ediție, a fost organizată cu sprijinul logistic și financiar al USV. 

Articolul precedentUcrainean urmărit internațional pentru infracțiuni economice și financiare, prins în Vama Siret
Articolul următorLa nivelul județului Suceava rata șomajului la sfârșitul lunii noiembrie a fost de 5,19 la sută