Tot mai mulți turiști petrec Paștele în Bucovina. Gradul de ocupare al structurilor de primire turistică în județul Suceava pentru perioada Sărbătorilor Pascale se apropie în unele zone de 100%.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, gradul de ocupare este de 95% pentru zona Rădăuți(Putna-Sucevița) și zona Pojorâta-Sadova-Fundu Moldovei. Zonele Humor și Vama-Moldovița au un grad de ocupare de 90% în timp ce zona Sucevei de 88%, iar zonele Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei de 70%.

Gheorghe Flutur a precizat că zona Sucevița a vândut 90% din ofertele de Paști încă de la sfârșitul lunii martie. De asemenea, el a remarcat creșterea importantă, de aproximativ 15% în ultimii doi ani, înregistrată în zona Suceava.

„Se văd aici rezultatele promovării Cetății de scaun a Sucevei și a Muzeului Bucovinei prin evenimente și târguri de turism din țară și străinătate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinație Europeană de Excelență. Ritmul rezervărilor este unul foarte mare în aceste zile. Estimăm că acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa în mare parte”, a precizat Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a adăugat că în ultimii trei ani de zile gradul de ocupare a crescut constant, iar o contribuție importantă o are și proiectul Paștele în Bucovina, alături de alte proiecte pe care le-a inițiat.

„Așa cum ați văzut în aceste zile suntem mobilizați pentru repararea drumurilor județene astfel încât până la Paști pe majoritatea drumurilor să se circule normal”, a adăugat Flutur.

Articolul precedentAccident rutier cu trei victime în zona restaurantului Brădet din municipiul Suceava FOTO
Articolul următorA ajuns la spital după ce s-a tăiat la față cu drujba