Concursul de fotografie Visul European, la USV

Un workshop online de fotografie a fost marele premiu al concursului de fotografie Visul Europea organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

În ziua de 9 mai 2019, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au avut loc o serie de evenimente desfășurate sub auspiciile Zilei Europei, care au inclus concursul de fotografie „Visul european”, la care s-au inscris 30 de participanți și pentru care s-a organizat o expoziție de fotografie in Corp E. Juriul a fost format din Ovidiu LEȘAN, fotograf, Ștefan SFICHI, coordonator Digital Media Center din cadrul USV, Gheorghe SOLOGIUC, fotograf activist, și lector dr. Codruț ȘERBAN, coordonatorul Serviciului de Relații Publice, Comunicare și Imagine din cadrul USV. Marele Premiu a fost acordat de Ovidiu Lesan, un Workshop online de fotografie, în valoare de 497 Euro.

Marele premiu a fost obținut de Mierlă Andreea, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Informatică Economică, anul I, cu fotografia Banii vorbesc. „Mulţi români, atunci când se gândesc la Europa, se gândesc, de fapt, la bani. Europa reprezintă pentru ei un loc unde pot câştiga mai repede și, cu singuranţă, mai mulţi bani decât în ţară. Fotografia exprimă „lupta” pierdută de moneda noastră în fața celei europene. Am ales să reprezint aceasta prin cele mai mici valori, monedele, pentru că banii nu ar trebui să reprezinte scopul nostru, ci un factor spre a ne îndeplini scopurile.”

Premiul 1  a fost acordat Magdalenei Grigoraș, studentă la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Limba și literatura română- Limba și literatura franceză, anul III, cu fotografia Dragoste la orice vârstă. Premiul al doilea a fost obținut de valentin Enache Valentin, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Finanțe – Bănci, anul I, cu fotografia Curcubeu etnic, iar premiul 3 i-a fost acordat Veronicăi Bejenari Veronica, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Aministrarea Afacerilor, anul I, cu fotografia Libertate.

Articolul precedentUn cioban a murit după ce a fost înjunghiat de un bărbat din Frasin
Articolul următorO sută de ani de la înființarea Curții de Apel Suceava