Comisarul Petrică Jucan va reveni la șefia Serviciului Poliției Rutiere Suceava

Comisarul Petrică Jucan va reveni la șefia Serviciului Poliției Rutieră Suceava după ce a fost condamnat cu amânare într-un dosar instrumentat de DNA Suceava.

Comisarul de poliie Petrică Jucan va reveni în funcția de șef al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava după ce în octombrie 2015 a fost suspendat pentru că a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Suceava. Săptămâna aceasta, Petrică Jucan a fost achitat definitiv pentru două fapte și a fost condamnat cu amânare pentru alte două fapte, cu perioadă de încercare de doi ani. Amânarea aplicării pedepsei, care nu trebuie confundată cu suspendare pedepsei, înseamnă că sentința nu este pusă efectiv în aplicare dacă în perioada de încercare nu comite alte infracțiuni. Ofițerul poate solicita retroactiv şi toate drepturile financiare pe care nu le-a primit pe perioada cât a fost pus la dispoziţie. În ultimii ani, ofițerul a ocupat un post de execuție în cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Suceava.

Acuzațiile procurorilor DNA Suceava

Jucan a fost acuzat că în cursul lunii noiembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, l-ar fi determinat pe subordonatul său, agentul Ion Stratu, să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind implementarea în aplicaţia electronică de evidenţă a abaterilor rutiere, solicitându-i să nu introducă în sistem menţiunea suspendării exercitării dreptului de a conduce al lui Cristian Marius Emandi pe o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 1 decembrie 2013.

Dosarul procurorilor a fost în parte infirmat de instanţă. Astfel, poliţistul Ioan Stratu a fost achitat definitiv, în timp ce Jucan a fost achitat şi el pentru două infracţiuni, respectiv instigare la abuz în serviciu şi inducere în eroare a organelor judiciare. Pentru infracţiunea de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată a primit 6 luni, iar pentru fals intelectual, pedeapsa de 1 an. În final, a rezultat o pedeapsă de 1 an şi 2 luni, iar magistraţii au considerat că aceasta poate fi amânată. Cristian Marius Emandi a primit şi el o pedeapsă cu suspendare.

Articolul precedentPeste 62.000 de lei despăgubiri pentru pagubele produse de animalele sălbatice
Articolul următorSuceveancă bătută de soț din cauza geloziei