Vremea de iarnă dă bătăi de cap autorităților în data de 1 februarie.

Astăzi cerul va fi mai mult noros şi va ninge în regiunile intracarpatice. În zona joasă din Banat, Crişana, vestul şi nord-vestul Transilvaniei vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă, ce vor favoriza mai ales dimineaţa, depunerile de polei. Vântuș va avea intensificări locale în zonele joase de relief din sud-vest, centru şi nord-est, cu viteze în general de peste 50 km/h. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod normal în majoritatea regiunilor, se vor încadra între -1 şi 10 grade.

În București cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, uşor mai mare decât cea normală datei, va fi de 5, cel mult 6 grade.***

La munte vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de peste 20 l/mp. Vântul va continua să aibă intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. 

Articolul precedentFacturile la utilități vor putea fi plătite inclusiv online cu cardul de energie
Articolul următorRomânii pot lua mai multe vaccinuri direct din farmacie – Guvernul le-a inclus în lista compensatelor