Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare meteo cod galben de vânt și viscol.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 14 ianuarie, ora 14.00 – 16 ianuarie, ora 20.00, în toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri, în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp.

sursă foto ANM

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Meteorologii au emis luni și o informare meteo, valabilă pentru același interval de timp. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h.

În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri  în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Articolul precedentUn tânăr din Râșca a provocat un accident rutier cu o victimă, din cauza vitezei
Articolul următorIncendiu la o casă din Mitocu Dragomirnei. Un bătrân a fost găsit mort FOTO