Cinci autobuze electrice, de anul viitor pe străzile din Suceava

autobuze electrice

Primăria Suceava a cumpărat cinci autobuze electrice care începând de anul viitor vor face transport publice de persoane în oraș.

Anul viitor vor ajunge la Suceava primele cinci autobuze electrice care vor intra în parcul societății TPL. Autovehiculele au fost cumpărate printr-un proiect finanțat din fonduri elvețiene.

„La licitaţie au fost depuse două oferte, din partea Anadolu Rom SRL şi GD Bus Bucureşti, care a fost descalificată. Licitaţia a fost câştigată de Anadolu cu o ofertă de 4,7 milioane de lei, fără TVA, adică 99,18% din suma estimată iniţial”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cele cinci mașini electrice sunt de tipul Karsan Jest Electric. Mașinile sunt asemănătoare cu cu cele 15 microbuze Karsan cumpărate recent de Primărie pentru TPL. Este vorba de mașinile care deservesc traseele secundare, cu număr mai mic de călători.

Termenul de furnizare a celor cinci mașini este de șase luni.

„Pe 31 octombrie ar putea fi semnat contractul, încât, la începutul anului viitor, poate prin februarie-martie, am putea avea în circulaţie primele autobuze electrice. În noiembrie vom depune şi noi proiectul pentru 40 de autobuze electrice, pe axa de mobilitate urbană, pe fonduri europene”, a menţionat Ion Lungu.

Pe lângă acestea, 15 autobuze electrice urmează să vină de la Ministerul Dezvoltării, prin achiziţie directă. În total, în parcul auto al societății TPL ar urma să ajungă 60 de mijloace de transport electrice.

Articolul precedentLegitimațiile gratuite pentru parcare, retrase de Primărie de anul viitor
Articolul următorFiltre pe DN 18 pentru evitarea răspândirii pestei porcine africane din județul Maramureș în Suceava FOTO