Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a redeschis circulația feroviară între stațiile Dornești și Putna, joi, începând cu ora 02:45. O sută de ceferiști au lucrat non-stop, în ture, pentru restabilirea traficului.

Echipele feroviare au finalizat operaţiunile de intervenţie între staţiile Dornești și Putna prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor deraiate și refacerea liniei de cale ferată, prin înlocuirea traverselor.

„Din data de 19 august, până la redeschiderea circulației, în jur de 100 de lucrători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii ai Sucurslaei Regionale CF Iași au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între stațiile Dornești și Putna”, au precizat reprezentanții CFR.

La fața locului s-a intervenit cu trei macarale, trei utilaje multifuncționale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, utilaje de tip buldo-excavator,  utilaje de mică mecanizare, grup electrogen.

Circulația feroviară pe secția Dornești – Putna a fost închisă, din data de 19 august, din cauza deraierii locomotivei și a patru vagoane din compunerea unui tren aparținând operatorului SNTFM CFR Marfă. Potrivit reprezentanților CFR, iar incidentul este anchetat de o comisie constituită din personal feroviar de specialitate.