Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a dezvăluit că în spitale s-ar afla pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă, dar care au însă certificate false de vaccinare. S-a declanșat o anchetă după ce mai mulți specialiști au descoperit neconcordanțe în ceea ce privește simptomele bolnavilor care figurează drept vaccinați.

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la „Victor Babeș”, a a declarat că persoanele care obțin certificate de vaccinare false „își fură căciula” pentru că tot se pot îmbolnăvi și pot dezvolta chiar forme severe de COVID-19.

 „E un fenomen grav. Am auzit că ar fi vorba de persoane care primesc certificate de vaccinare fără să fie vaccinate în realitate și atunci persoanele care prezentau simptome de boală gravă au fost testate din punct de vedere al anticorpilor și s-a constatat că nu au anticorpi, ceea ce înseamnă că vacccinarea a fost falsă. Există un număr foarte mic de persoane care pot să nu dezvolte anticorpi.

Acest lucru ne-a ridicat suspiciuni că ar fi vorba de persoane care au primit certificate de vaccinare false.

Cred că e un fenomen la început sau cel puțin noi acum am auzit de el și am fost și noi curioși să vedem dacă formele severe de boală care se internează la noi sunt la persoane vaccinate sau, de fapt, persoanele acelea nu sunt vaccinate și din această cauză fac forme severe.

E păcat, că practic fiecare își fură căciula când are certificat și spune că e vaccinat, dar de fapt nu e. Ei se îmbolnăvesc și pot face forme severe.

Pe de altă parte, acel certificat de vacinare ține sub control focarele epidemice pentru că există posibilitatea să călătorești în Eruopa și au fost stabilite niște reguli. Dacă ele se încalcă, nu știm dacă ținem sub control pandemia sau nu”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru o emisiune TV.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentIrina Bara a părăsit US Open în turul I al calificărilor
Articolul următorȘedință de foc la Palatul Cotroceni. Tema principală: Noul an școlar