Metoda loverboy a fost des vehiculată de mass media în cazul fraților Tate, dar puține surse au explicat în ce constă aceasta și care sunt pașii prin care abuzatorii își atrag potențialele victime

Conform procurorilor, fraţii Tristan și Andrew Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei poveste de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov. Aici aceastea ajungeau să producă clipuri video care erau postate ulterior pe site-uri pentru adulţi. Metoda folosită era una perfidă, prin faptul că avea loc în timp și implica o serie de tehnici de manipulare.

Conform psihologilor, abuzatorul va căuta persoane vulnerabile, care provin din medii defavorizate, care nu au un cămin stabil sau care au carențe emoționale masive. Abuzatorul îi va declara iubire nemărginită victimei, îi va face o grămadă de promisiuni, printre care un trai de vis și mai ales o siguranță emoțională pe care victima nu o are în viața ei.

„Ele trebuie să te iubească. E esențial pentru afacere. Altfel, femeile n-au loialitate. Femeile sunt șerpi. Trebuie să fie îndrăgostite de tine,” spunea Andrew Tate într-un videoclip în care intenționa să învețe bărbații cum să exploateze femeile în timp ce pretinde că-i învață să fie liberi.

Abuzatorul se va erija treptat în sprijinul și partenerul absolut al fetei, îi va câștiga încrederea, atașamentul și loialitatea. Practic, intenția este de a o face total dependentă emoțional de el, pentru a o putea exploata ulterior și de a se asigra că nu iese din „afacere”.

„Ea trebuie să creadă că are nevoie de tine. Asta este extrem de important. Trebuie să menții această iluzie constantă că nu poate să se descurce fără tine, ca să fi sigur că nu va face bani fără tine,” mai spune Tate în videoclip.

În ceea ce privește atragerea în afacere, Tate mai spune: „Nu-i cere de la început fetei să lucreze pentru tine. Doar după ce ai făcut sex cu ea, cam la două săptămâni îi spui „Mă gândesc să pornesc o afacere cu webcam”. Ea va spune „Nu voi face asta”, tu îi răspunzi „Nici nu ți-am cerut asta, dar voi găsi fete care o vor face. Sau putem să pornim afacerea împreună. Voi avea nevoie de un manager. Dar după aceea îi voi spune: nu poți să fii manager până nu ai încercat activitatea”   

Un alt pas în metoda loverboy este crearea iluziei unui viitor comun, cum ar fi o femeie. În plus, îi face cadouri impresionate ca să-i arate că are cu ce susține toate aceste presupuse idealuri.

„Vinde-le o fantezie: O să facem o grămadă de bani, o să cumpărăm bani în Bahamas,” mai spune Andrew Tate.

De altfel, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a postat, în mai multe rânduri, pe pagina oficială de Facebook o serie de videoclipuri prin care avertizează asupra acestei metode.

Într-unul dintre acestea, instituția explică modul în care recrutează un loverboy fetele:

Alege fete tinere care provin din medii defavorizate sau din familii dezorganizate, în care conflictele și abuzurile apar frecvent

Le oferă atenție și afecțiune

Le oferă cadouri scumpe, pentru a le convinge că are o stare financiară bună

Le cere în căsătorie sau le convinge să-l însoțească în străinătate, la muncă.

Acolo sunt convinse să se prostitueze pentru îmbunătățirea stării lor materiale sau sunt constrânse prin șantaj și violență

 

Articolul precedentCel mai bun și sănătos înlocuitor pentru pâine. Prea puțini oameni știu de beneficiile consumului acestui aliment
Articolul următorCum „supraviețuiește” Andrew Tate în închisoare: nou mesaj controversat din arest