Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, a scris pe pagina sa de Facebook cu cât este remunerat un poliţist care asigură paza unei secții de votare.

Potrivit criminalistului, un polițist care asigură paza în secțiile de votare, pentru 14 ore, primește 10 lei.

„10 lei. Atât primește un polițist care asigură paza secției de votare 14 ore. Din care se poate îmbuiba cu un corn, o sticlă de apă și o cafea. Mulțumim din suflet, doamna ministru, că ați arătat că „vă pasă”. Și vă vom recompensa așa cum meritați, cu cea mai puternică armă: cu o ștampiluță!”, a scris Bogdan Bănică pe pagina sa de Facebook.

Ministerul de Interne a venit cu precizări privind sumele acordate polițiștilor care asigură paza în secţiile de votare.
„Pentru corecta informare, vă transmitem că personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal primesc majorarea salarială corespunzătoare, în conformitate cu reglementările în vigoare, respectiv cu 75% în cazul recuperării zilei de muncă sau cu 175% dacă timpul respectiv nu va putea fi recuperat. În plus, în cazul personalului delegat pentru acest tip de misiuni în alte localități, se asigură suma de 250 de lei pentru cazare, diurnă și cheltuielile de transport. Spre exemplu, un agent de poliție care desfășoară un serviciu de 8 ore, în ziua de duminică, pentru asigurarea pazei și a ordinii publice în zona secțiilor de votare, va primi între 200-250 de lei pentru această activitate, dar și o zi liberă în contul celei de astăzi. Așa cum bine știți, dacă această zi nu poate fi recuperată, se aplică majorarea salarială cu 175%.Totodată, angajații MAI au norma de hrană acordată în bani lunar, odată cu salariul. Spre comparație, cei care sunt membri în secția de votare primesc o indemnizație de 190 de lei pe zi, având în vedere că ei desfășoară această activitate în timpul liber, nefiind retribuiți altfel. Cei 10 lei la care faceți referire se acordă conform OUG 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.
Astfel, membrii Biroului Electoral Central, statisticienii, informaticienii și personalul tehnic auxiliar al acestuia, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne, care aplică măsuri de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice la acest birou, au dreptul la o indemnizație de protocol de 10 lei de persoană pentru apă, cafea și gustări pentru fiecare zi de activitate. Deci, pentru acest lucru este suma la care dumneavoastră faceți referire, nu pentru paza secțiilor de votare!”, au raspuns cei de la Ministerul Afacerilor Interne, într-un comentariu la postarea lui Ștefan Bănică.

Articolul precedentIntervenții ale pompierilor dorneni pentru evacuarea apei din gospodării FOTO
Articolul următorPrezență la vot la ora 14.00 în județul Suceava