Caravana „10 pentru folclor” se pregătește să pornească din nou la drum

Cea de-a patra ediție a proiectului „10 pentru folclor” va avea loc în perioada 11-15 februarie în zece localități din județul Suceava.

În perioada 11-15 februarie va avea loc cea de-a IV-a ediție a proiectului „10 pentru folclor”. Proiectul va reuni zeci de artiști din județele Suceava, Botoșani, Maramureș, Iași, Maramureș, Sibiu și Sălaj.

A devenit deja o tradiție ca în luna februarie să aibă loc proiectul „10 pentru folclor”, care prilejuiește 10 întâlniri-spectacol în fiecare an, susținute gratuit de artiști foarte îndrăgiți, alături de reprezentanții mai multor instituții cu scopul de a promova introducerea folclorului ca obiect de studiu opțional în scolile din județul Suceava.

Dat fiind faptul că proiectul este unul unic la nivel naținal și succesul pe care acesta l-avut la cele trei ediții în județul Suceva, începând cu 2018 „10 pentru folclor” a fost preluat și de județul Maramureș, urmând ca în 2019 să fie transferat și în județul Botoșani.

Anul acesta caravana folclorului va porni pe 11 februarie de la Școala „Miron Costin”din municipiul Suceava și va fi oprită pe 15 februarie în comuna Zvoriștea.

Invitați surpriză din Maramureș, Botoșani, Iași, Sibiu și Sălaj

Cei 10 din acest an sunt: Mihaela Bârsan (inițiatorea proiectului), Giani Leonte ( președinte Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava), Loredana Ceică ( inspector școlar de arte în cadrul ÎȘJ Suceava), părintele Iulian Florea (paroh la biserica Sf. M. M. Dumitru din municipiul Suceava), maestrul coregraf Costinel Leonte, poliinstrumentistul Leonard Zamă, trompetistul Constantin Mândrișteanu și îndrăgiții interpreti de muzică populară Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și Grigore Gherman.

În afară de artiștii mai sus menționați, în fiecare dintre cele 10 localități vor fi câte trei invitați surpriză din județele Maramureș, Botoșani, Iași, Sibiu și Sălaj. Toți artiștii vor fi acompaniați de către orchestră.

„Încă de la prima ediție a proiectului am ținut foarte mult ca reprezenațiile să fie live și de aceea am pornit la drum alături de orchestră. Este foarte important ca tinerii să se obișnuiască cu spectacolele live. Nu vă ascund faptul că luăm în calcul posibilitatea de a aduce o nouă orchestră în proiectul nostru. Suntem la nivel de discuții, nu este încă definitivat nimic , însă pot să vă asigur de faptul că vom avea un program artistic deosebit, de înaltă ținută. De la an la an, trebuie să se observe o evoluție. Din acest motiv, suntem în tratative cu două televiziui naționale de profil pentru difuzarea tututor celor 10 întâlniri-spectacol din acest an. A venit momentul să trecem la urmatorul nivel cu acest proiect și, pas cu pas, ne îndreptăm, în mod firesc, către extinderea proiectului la nivel național”, a dezvăluit coordonatorul proiectului, Mihaela Bârsan.

Articolul precedentUrmărit de poliție un sucevean și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă printre blocuri
Articolul următorDoi copii în stare gravă după ce au fost intoxicați cu fum, la Salcea