Pe raza municipiului Suceava s-a desfășurat o campanie de prevenire a ocupării fără drept a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

La activitate au participat polițiști ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava dar și voluntari și  reprezentanți ai ONG-urilor partenere.Mesajul a fost transmis la peste 200 persoane, conducători auto și pietoni deopotrivă.

Acțiunea a avut loc în data de 06 martie și a fost organizată de Asociația Help and Advice în parteneriat cu Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Centrul de Consiliere Psihascend – Proiect Dizab-Tin-Act, în cadrul proiectului „Tineri activiști pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități”.

Campania a avut ca scop conștientizarea conducătorilor auto asupra importanței locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Au fost desfășurate acțiuni în trafic prin care conducătorii auto au primit pliante informative în legătură cu această campanie, iar lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava au prezentat cadrul legal.

Deși scopul principal al acțiunii a fost conștientizarea problematicii ocupării locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, având în vedere o situație în care polițiștii au identificat o persoană care a ocupat abuziv un astfel de spațiu, agenții rutieri au aplicat și o sancțiune contravențională în baza Legii 448/2006 actualizată.

„Atragem atenția că, în conformitate cu art. 100 lit. b din acest act normativ, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei.Prin aceste acțiuni invităm membrii comunității să contribuie alături de autorități la schimbarea și corectarea unor deprinderi neglijente.Și această acțiune inedită face parte din seria amplă de activități programete în cadrul Programului de prevenire a accidentelor rutiere inițiat de IPJ Suceava în anul 2019. Acest program include atât acțiuni operative dar și activități de responsabilizare a participanților la trafic, siguranța rutieră fiind o prioritate a polițiștilor în anul 2019”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedent29 cazuri de gripă, în ultima săptămâna la Suceava
Articolul următorGheorghe Flutur cere ministrului Răzvan Cuc începerea lucrărilor la Drumul Expres Siret – Suceava – Pașcani și la Autostrada care leagă Moldova de Transilvania