Căminul plin de ploșnițe și gândaci al unui liceu din Suceava, închis de inspectorii sanitari

DSP Suceava a dispus închiderea căminului Colegiului Tehnic „Samuil Ispoescu” Suceava din cauză că este plin de ploșnițe și gândaci.

Elevii și studenții cazați în căminul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava trăiesc printre ploșnițe și gândaci. Problema a fost semnalată de mass-media locală la sesizarea unor părinți care au văzut condițiile în care le sunt cazați copii.

„O echipă a DSP Suceava s-a deplasat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” pentru a verifica informațiile referitoare la prezența unor insecte în cadrul unității. Ca masură preventivă, pentru evitarea apariției unor situații epidemiologice deosebite, DSP Suceava a impus efectuarea de urgență a unor operațiuni de dezinsecție în toate spațiile care aparțin Colegiului”, a precizat, marți, directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Deoarece aceste operațiuni presupun utilizarea unor substanțe toxice, este necesar ca procedurile să se desfășoare în absența persoanelor. De aceea, inspectorii DSP au dispus unității de învățământ să ia măsuri organizatorice pentru eliberarea spațiilor în următoarele zile. Conducerea liceului caută acum soluții pentru cazarea celor peste 70 de elevi și studenți din cămin.

Dezinsecția va fi efectuată obligatoriu de către o firmă specializată care în prealabil va solicita DSP Suceava avizul pentru substanța pe care o va utiliza. Se vor efectua două acțiuni de dezinsecție la interval de 48 de ore, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție recomandate în fișa tehnică a produsului care va fi utilizat.

DSP Suceava a sesizat și Inspectoratul Școlar județean Suceava despre probleme constatate și procedurile recomandate.

Căminul ar urma să fie eliberat miercuri, iar dezinsecția va fi realizată până la sfârșitul săptămânii.

Articolul precedentIncendiu la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Todirești FOTO
Articolul următorMuniție din al Doilea Război Mondial descoperită la Moldova Sulița