Oamenii legii au reușit să-i prindă pe doi dintre hoți, o femeie de 21 de ani din comuna Arbore și un bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuți. Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Furtul a avut loc în data de 08 august, în municipiul Rădăuți. Atunci, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Rădăuți, a sunat la poliție și a anunțat că persoane necunoscute au pătruns în imobilul său, de unde au sustras mai multe bijuterii din platină și aur cu diamante și safire. Acesta le-a spus oamenilor legii că ținea bijuteriile într-un dulap din dormitorul casei.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului persoana vătămată a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, iar dintr-un sertar al acesteia persoana vătămată reclama faptul că i-au fost sustrase mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire. Nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire. Bărbatul a declarat faptul că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14.00 – 21.00. De asemenea, el a declarat faptul că valoarea bijuteriilor sustrase era cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro. S-a constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Timp de peste o lună polițiștii judiciariști au desfășurat activități investigative complexe pentru identificarea autorilor.

Astfel, în data de 14 septembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți și forțe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliare pe raza municipiului Rădăuți și a comunelor Volovăț și Arbore, precum și a unui număr de cinci mandate de aducere emise de instanță, ocazie cu care au fost identificați și conduși la sediul poliției pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.

A fost probată activitatea infracțională a unui bărbat de 28 de ani din comuna Volovăț, a unei femei de 21 de ani din comuna Arbore și a unui bărbat de 24 de ani din municipiul Rădăuți.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au identificat și ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum și un autoturism utilizat la comiterea faptei.

Femeia de 21 de ani și bărbatul de 24 de ani  au fost identificați de polițiști, conduși la sediul poliției pentru audieri și reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava. Cei doi tineri urmează  să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 28 de ani din comuna Volovăț nu a fost depistat de polițiști, față de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Anterior derulării perchezițiilor, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeași cauză, polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani, au efectuat activități investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuți și Botoșani precum și percheziții în municipiul Botoșani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum și suma de 84.000 lei utilizată la tranzacționarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate și predate proprietarilor.

„Polițiștii atrag încă o dată atenția persoanelor care dispun de valori însemnate sau sume mari de bani să nu le depoziteze în locuință fără a fi asigurate corespunzător, să apeleze pentru acest lucru la unități bancare și să dispună măsuri pentru securizarea acestor bunuri”, a completat Ionuț Epureanu.