O femeie de 71 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost dată dispărută de familie după ce a plecat de acasă spre pădure și nu s-a mai întors. Aceasta a stat în pădure aproximativ 24 de ore. Ea a fost căutată de salvamontiști, pompieri și jandarmi.

Sora femeii a sunat marți dimineață la 112 și a dat alarma, când a văzut că bătrâna nu s-a mai întors acasă. Aceasta a declarat că luni, în jurul orei 09.00, femeia de 71 de ani a plecat spre pădurea situată în apropiere, cu intenția de a culege fructe de pădure. Femeia le-a mai spus polițiștilor că în momentul plecării bătrâna era însoțită de doi câini din gospodărie, care de asemenea nu s-au întors acasă.

Imediat polițiștii au cerut sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei și ISU Vatra Dornei, constituindu-se echipe mixte de căutare.

Marți, în jurul orei 09:20, persoana dispărută a fost identificată pe muntele Colăcelu la altitudinea de 900 metri, lângă tulpina unui brad din zona împădurită, unde stătea cu cei doi câini.

Femeia era conștientă și a declarat că în seara zilei de luni a alunecat, s-a simțit obosită și nu a mai putut să se deplaseze la domiciliu, motiv pentru care s-a adăpostit în locul unde a fost găsită.

Bătrâna a declarat că nu fost victima vreunei agresiuni. Aceasta a fost ridicată cu ajutorul unui echipaj salvamont, iar de la baza muntelui a fost preluată de echipajul unei ambulanțe și transportată la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Bătrâna a rămas internată în unitatea medicală.