Bărbatul din Vatra Dornei care a fost imobilizat de jandarmi, după ce ar fi pipăit o fetiță în vârstă de 12 ani, a murit sâmbătă dimineață la spital. Parchetul Militar Iași a preluat ancheta în acest caz și va stabili dacă jandarmii au acționat abuziv. 

Acesta a ajuns vineri noapte în comă profundă la Spitalul Județean Suceava, după ce a fost pus la pământ de un echipaj de jandarmi. În timpul intervenției oamenii legii i-au pulverizat bărbatului spray lacrimogen direct în față.

Incidentul s-a petrecut la un festival de folclor din municipiul Vatra Dornei, vineri seară.

O patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani.

„Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare. La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

În timpul intervenției jandarmilor bărbatul și-a pierdut cunoștința. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei și ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava.

Dorneanul a ajuns la UPU Suceava în comă profundă. Sâmbătă dimineață, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, acesta a murit în unitatea spitalicească.

„Parchetul Militar Iași a preluat ancheta și efectuează cercetări cu privire la modul de acțiune al jandarmilor care au intervenit în data de 19 iulie pentru soluționarea unei sesizări în localitatea Vatra Dornei, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va da tot concursul autorităților pentru finalizarea anchetei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspetoratul de Jandarmi Județean Suceava.

Citește și:

Un bărbat a ajuns în comă profundă la spital după ce a fost imobilizat de jandarmi VIDEO

Articolul precedent51 de cazuri noi de rujeolă confirmate în județul Suceava, în ultima săptămână
Articolul următorCod galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Suceava