Un bărbat din Dumbrăveni, județul Suceava, anchetat în mai multe dosare penale, este unul din primii români care ajunge în închisoare pentru chinuirea animalelor, potrivit Monitorul de Suceava.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de: „rănirea sau schingiuirea animalelor”, „ultraj contra bunelor moravuri” „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea sub influenţa alcoolului”. El a a ajuns în închisoare condițiile în care pedeapsa pentru maltratarea calului s-a suprapus cu pedepse pentru infracțiuni la regimul rutier – conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, acesta a mai fost judecat și condamnat și într-un dosar de lovire. Acesta a fost ridicat de polițiști de la domiciliu, marți seară, și dus sub escortă la Penitenciarul Botoșani, în baza mandatului emis de judecători. Pe rețelele de socializare au apărut, în luna iunie a anului 2020, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, cu biciul, pentru că animalul nu mai putea trage la căruță. Pe imagini se vedea cum cel care a filmat este apoi fugărit de agresori. A fost vorba de un copil, care a fugit acasă și a cerut ajutor.

După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-a deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani, din Dumbrăveni, de etnie romă. A găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul, dar și alți șase cai de proveniență necunoscută. Caii au fost ridicați și au primit îngrijiri prin implicarea Asociației „Casa lui Patrocle”.

Sursa: Realitatea de Suceava