Avocatul Poporului s-a sesizat după ce gunoiul din Izvoarele Sucevei nu a fost ridicat din 2018

Avocatul Poporului s-a sezizat din oficiu după ce gunoiul din satul Cununa, comuna Izvoarele Sucevei, nu a mai fost ridicat din august 2018.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia din comuna suceveană Izvoarele Sucevei, de unde gunoiul nu ar mai fi fost ridicat din luna august a anului trecut, se arată într-un comunicat remis miercuri de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, din comună nu s-ar fi ridicat gunoiul din august a 2018, sesizarea din oficiu vizând posibila încălcare a articolelor 35 şi 52 din Constituţia României, privind dreptul la mediu sănătos şi dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

În comunicat se arată că, potrivit informaţiilor apărute în presă, în comuna Izvoarele Sucevei gunoiul nu a mai fost ridicat de firma de salubrizare din august 2018, deşi locuitorii plătesc o taxă anuală de salubrizare de 60 de lei.

„Este un caz revoltător pentru oamenii din Cununa, care spun că au ajuns bătaia de joc a celor din conducerea Primăriei Izvoarele Sucevei. Sătenii cer să nu mai fie păcăliţi în faţă şi cer să li se returneze banii pe care i-au achitat pentru ridicarea gunoiului (…) Contactat telefonic, Mihail Mechno, primarul din Izvoarele Sucevei, a declarat nonşalant că este la curent cu aceste probleme şi că gunoiul va fi ridicat cum se desprimăvărează (…) Întrebat când a fost ridicat gunoiul ultima oară de la Cununa, primarul din Izvoarele Sucevei a mărturisit că nu cunoaşte acest amănunt şi asta pentru că de serviciul de salubrizare se ocupă viceprimarul”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului, citând un articol apărut în presa locală.

Articolul precedentJandarmi avansați în grad de Ziua Jandarmeriei Române FOTO
Articolul următorUn bărbat din Todirești și-a pierdut viața după ce a căzut dintr-o remorcă în mers