Autori din Europa și Africa vor participa la Salonul de Carte de la USV

Autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina vor participa la ediția din acest an a Salonului de Carte Alma Mater Librorum, la USV.

În perioada 9-10 mai 2019, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, va avea loc cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum, încadrat Anului Cărţii în România şi proiectului naţional „România citeşte”. Motto-ul Salonului este: „Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imagini ….” – Mihai Eminescu. 27 de Edituri şi Case editoriale de prestigiu, autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina şi-au anunţat participarea.

Salonu va include Spectacolul închinat Zilei Europei, organizat de Şcoala „Mihai Halunga” din Hânţeşti, cu participarea elevilor de la Şcolile din Adâncata, Calafindeşti, Şerbăuţi, Zvoriştea, Voloca-Hliboca, regiunea Cernăuţi, şi a Şcolilor „Miron Costin”, „Jean Bart” şi nr. 4, din Suceava, momentul muzical prezentat de Grupul vocal-instrumental „Noiţele” de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bogdăneşti şi vernisajul expoziţiei „Grădina Îngerului”, prezentată de Camelia Rusu Sadovei. În program se mai află lansări de carte şi reviste, publicaţii, dezbateri, mese rotunde.

În cadrul Salonului de la USV se vor înmâna diplomele de participare tradiţionale, dar şi alte diplome: Invitatul de onoare, Cel mai prolific autor, Cel mai fidel cititor al Bibliotecii USV, Cartea Salonului (carte românească şi carte străină), Cea mai vândută carte a Salonului, Cea mai importantă dontaţie.

Invitatul de Onoare al ediţiei a VI-a a Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum este Editura Junimea, care aniverseaza 50 de ani de existenţă.

Dedicat atât publicului universitar, cât şi întregii comunităţi sucevene, Salonul de carte al USV îşi deschide larg porţile joi, 9 mai, ora 9:30, în Holul Central din Corpul A.

Articolul precedentUn șofer beat a adormit la volan cu motorul pornit. Cum s-a terminat totul
Articolul următorPeste 36.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord