Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. 11 elevi din Suceava au obținut media 10 pe linie

Rezultatele Evaluării Naționale susținută de absolvenții clasei a VIII-a din județul Suceava au fost publicate marți pe portalul Ministerului Educației.

Rata de promovare în județul Suceava a fost de 73,62%, în scădere față de anul trecut când a fost 75,04%. La Limba și Literatura Română proecntul notelor peste 5 a fost de 85,54%. În schimb, la Matematică au reușit să promoveze examentul doar 59,91% dintre candidați.

La examen s-au înscris 5.960 de candidați, dintre care au lipsit 390.

11 elevi din județul Suceava au obținut media 10 pe linie. Este vorba de Maria Andoni de la Școala Generală nr. 8 Suceava, Nicoleta Ofelia Ceocan de la Şcoala Generală nr. 1 Suceava, George Cosmin Cârlan, Sabin Doboş şi Cătălina Gabor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Diana Maria Dan, Adrian Diaconiţa şi George Matei Volanschi de la Școala „Teodor Bălan” din Gura Humorului, Eduard Valentin Dumitrescul şi Sabina Maria Iacoban de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Alexandru Marian Pârvu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

Eventualele contestaţii pot fi depuse astăzi, până la ora 19.00. Rezultatele finale ale evaluării naţionale vor fi afişate la 23 iunie.

Articolul precedentStraja.Urmărire în trafic, încheiată cu un accident
Articolul următorPrimăriile, verificate la steaguri. Care este dimensiunea, nuanța și ordinea culorilor de pe Drapelul național