Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Suceava organizează, în perioada 21 iunie – 9 iulie, un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți.

Muzeul Bucovinei vine în întâmpinarea publicului său cu un nou atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți organizat în perioada 21 iunie – 9 iulie 2019 în Sala de pedagogie muzeală de la parterul Muzeului de Istorie. Atelierul aflat la a doua ediție se dorește a fi o propunere de petrecere a timpului liber în mod creativ pentru persoanele care doresc să-și valorifice abilitățile artistice sau doar să și le descopere. Fiecare participant are posibilitatea ca pentru trei ore pe zi, câteva zile pe săptămână, să scape de stresul cotidian, de telefoanele și emailurile urgente și să folosescă din nou pensula și culorile.

Lector în cadrul atelierului este Marieta Rotariu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane. Meșter iconar cu experiență, care predă cursuri de tehnică a pictării icoanelor bizantine seniorilor din Olanda de 16 ani, este recomandarea perfectă pentru un bun îndrumător pentru cei care hotărăsc să pornească în călătoria lor de descoperirea tainelor picturii de icoane. Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Fiecare cursant va picta o icoană „da capo al fine” fiind îndrumat de către lector să-și însușească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în zece ședințe cu durata de trei ore, pentru cel mult 15 persoane.

Înscrierile au loc la Muzeul de Istorie, Biroul Artă, începând cu data de 13 iunie 2019, în intervalul orar 8.00 – 16.30. Prețul cursului este 70 lei. Plata se face în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani

Articolul precedentBancomate distruse la o bancă din cartierul Obcini FOTO
Articolul următorUn șofer “mort de beat” a distrus cu mașina un podeț și un stâlp de electricitate