Primăria municipiului Suceava alocă aproape jumătate de milion de lei pentru manifestările dedicate celebrării Centenarului unirii Bucovinei cu România.

Primăria Suceava va aloca jumătate de milion de lei pentru sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei. Proiectului de hotărâre este iniţiat de primarul Ion Lungu. Documentul prevede ca suma cu această destinaţie să fie de 450.000 de lei. Jumătate din bani sunt alocați pentru pavoazarea arterei principale şi pentru diverse materiale aniversare.

Potrivit primarului, municipalitatea suceveană îşi propune, cu ocazia împlinirii celor 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, să aducă în amintirea cetăţenilor istoria, tradiţiile, cultura localităţii şi a regiunii, precum şi a celorlalte regiuni istorice care au format România Mare.

În expunerea de motive se arată că evenimentului trebuie să-i fie acordată importanţa pe care o merită acest moment unic din viaţa românilor. Totodată, inițiatorul menționează că evenimentul este necesar „pentru a întări sentimentul naţional şi pentru a respecta mai adânc România în această lume în care globalizarea diminuează conştiinţa naţională şi uniformizează cultura şi istoria pe alte principii decât cele fireşti”.

Spectacol de laser și lumini și foc de artificii

Conform proiectului, va fi organizat un spectacol aniversar cu invitaţi din toate regiunile istorice ale României. Invitații vor urca pe o scenă încadrată cu ecrane LED pe care se face transmisie live. Totodată, va fi organizat şi un spectacol de laser şi lumini şi un spectacol cu focuri de artificii. Valoarea acestora a fost estimată la 270.000 de lei.

80.000 de lei vor fi alocați pentru materiale pentru pavoazarea arterei principale a municipiului Suceava. Suma include și materiale festive pentru cetăţenii care vor lua parte la evenimente. Este vorba de steaguri semicirculare festive tricolore, drapele cu însemnul heraldic al municipiului Suceava, steguleţe tricolore, cocarde tricolore cu sistem prindere, afişe cu programul manifestărilor, dar şi alte materiale organizatorice, suma alocată fiind de 80.000 de lei.

Vor fi achiziţionate materiale de reprezentare în relaţia instituţiei cu invitaţii de seamă participanţi la eveniment. Mai exact, albume cu subiectul Marii Uniri de la 1918, calendare cu personalităţi marcante ale vremii, cu rol determinant în Unirea Bucovinei cu România, precum şi alte materiale de promovare. Pentru aceste materiale va fi alocată suma de 100.000 de lei.

La manifestări sunt așteptați locuitori ai municipiului Suceava, dar și turiști.

Articolul precedentPatru transporturi ilegale de lemn, depistate în trafic de Garda Forestieră Suceava FOTO
Articolul următorFocar de meningită într-o grădiniță din municipiul Suceava