Arheologii juniori își expun creațiile la Muzeul de Istorie Suceava

arheologii

Arheologii juniori care au participat la atelierul de arheologie experimentală „Artă și artefacte” își expun creațiile la Muzeul de Istorie.

Expoziția pieselor realizate de arheologii juniori este deschisă publicului încă din 31 iulie 2018. Joi, 16 august 2018, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie are loc vernisajul expoziției Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte”, ediția a III-a.

Cu acest prilej, cei 129 de copii care au participat la atelier vor primi Diplomă de arheolog junior. Totodată, le vor fi restituite artefactele create în cadrul atelierului.

Sunt expuse peste trei sute de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești.

Lucrările reprezintă vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe. Piesele au fost reproduse după de artefactele cucuteniene păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei, dar și după imagini ale artefactelor grecești prezentate participanților.

 

Articolul precedentUn bărbat de 64 de ani din Șcheia și-a pierdut viața după ce autoturismul condus de acesta a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară
Articolul următorDin secretele maeștrilor – lumină și culoare, ediția a VII-a