Începutul anului 2022 a fost unul cu multă activitate pentru polițiștii suceveni. Așa se face că în intervalul 1-9 ianuarie, polițiștii suceveni au dispus măsura reținerii și încarcerarea în arestul poliției județene a 20 de persoane cercetate în dosare privind fapte de violență, infracțiuni contra patrimoniului, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, infracțiuni economice sau fapte de șantaj, scrie Monitorul de Suceava.

Pe fondul numeroaselor rețineri, urmate în parte și de mandate de arestare preventivă (suprapuse și peste numărul mare de persoane private de libertate din lunile precedente), au fost zile în care nu au mai fost pur și simplu locuri în arest:

”În cursul acestei perioade a fost depășită capacitatea maximă a Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, fiind solicitat sprijinul județelor învecinate pentru depunerea în arest a persoanelor față de care s-au dispus măsuri preventive privative de libertate”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

El a arătat că de la începutul anului au fost efectuate 17 percheziții domiciliare, au fost indisponibilizate sume de bani, bunuri și vehicule în valoare de circa 50.000 Euro. În același scurt interval, 1-9 ianuarie, au fost constatate 32 de infracțiuni în flagrant și au fost identificate cinci persoane urmărite la nivel național sau internațional.

Numărul mare de rețineri în arest s-a produs atât pe fondul unor evenimente cu consecințe tragice (accidentul grav de la Pătrăuți de exemplu, produs de un minor care a fugit de la locul faptei, acesta fiind reținut și apoi arestat preventiv) dar și a unor acțiuni în forță, pregătită de mai multă vreme, cum au fost flagrantul legat de actele de șantaj asupra comercianților din Pasul turistic Palma ori acțiunea cu privire la persoane care ar fi emis avize false, în numele unor instituții, pentru diferite construcții. Au fost totodată reținuți și apoi arestați autori de agresiuni grave în familie, totodată arestat fiind și un tânăr prins a treia oară la volan băut și fără permis de conducere.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de libertate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, a transmis Ionuț Epureanu.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentBilanț coronavirus 10 ianuarie: 4.104 cazuri noi și 16 decese
Articolul următorȘcolile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, din localitățile cu incidență de peste 3 la mie intră în online