468 de școli din județul Suceava, din 741, nu au primit autorizație sanitară de funcționare. Majoritatea şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţ sunt în mediul rural, neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi(ex. lipsa grupurilor sanitare interioare – 12% din unităţile şcolare au toaleta numai în curte, lipsa apei curente – 12% din unităţile şcolare, compoziţia apei neconformă chimic şi/sau bacteriologic, număr insuficient de cabine la grupurile sanitare în raport cu efectivele de elevi).

Cele 741 de unități școlare din județ dispun de 861 clădiri cu destinație învățământ, iar 508 dintre acestea nu intră sub incidentța avizării/ autorizării privind securitatea la incendiu. 60 clădiri cu destinația învățământ dețin autorizație de securitate la incendiu în timp ce 293 de clădiri cu destinația învățământ necesită aviz /autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Suceava în programul PNDL I sunt înscrise 111 şcoli, valoarea totală a lucrărilor fiind de  29.433.329 EU. Dintre cele 21 de şcoli care au realizat lucrările din PNDL I în proporţie de 100%, 14 au depus documentaţii la DSP în vederea autorizării sanitare, iar 5 şcoli au obţinut deja autorizaţia sanitară. 24 de şcoli au realizat lucrările în proporţie de 90% şi urmează, la recepţia lucrărilor, să depună documentaţia la DSP.În programul PNDL II sunt înscrise 123 de şcoli, valoarea totală a lucrărilor fiind de  41.231.218 EU. O şcoală a terminat lucrările în proporţie de 100% şi au fost recepţionate, iar două şcoli – în proporţie de 90%.

Articolul precedentO femeie din Pârteștii de Jos a murit după ce s-a înecat cu mâncare
Articolul următorȘcoli și grădinițe din județul Suceava închise, din lipsă de elevi